Zomervakantie


Het gebied
Geniet in de zomervakantie van het prachtige en (wereld) beroemde berggebied Wilder Kaiser. Het idyllische dorp Ellmau ligt midden in dit gebied en aan de voet van de Wilder Kaiser. Kortom, een fantastische plek vol met wandelpaden en fietspaden en schitterende (zwem)meren. 


In en rondom Ellmau is in de zomer ontzettend veel te doen voor zowel de sportieveling als de recreant. Naast buitenactiviteiten als wandelen en mountainbiken kun je ook gaan bergbeklimmen, paragilden, kanoën en raften. Voor de actieve ontspanning is er in Ellmau een prachtige 27-holes golfbaan en verschillende tennisbanen te vinden. 


Meren en zwembad

Wat is er nou lekkerder dan na dag vol inspanning lekker af te koelen bij een van de mooiste zwemmeren van Tirol, de Badesee in Going. Ook het buitenbad van het Kaiserbad in Ellmau is zowel met als zonder kinderen een bezoekje waard. Grappig weetje: wist je dat ze bij het Kaiserbad steengoede pizza's serveren? Probeer er maar eens eentje!
De Hintersteinersee in Scheffau is een oase van rust en indrukwekkend natuurschoon. Is een wandeling langs het meer niet jouw ding? Huur dan eens een SUP en paddel er dwars overheen. 


Wandelen in het gebied Skiwelt Wilder Kaiser - Brixental

Vanuit bijna ieder dorp in het dal van Wilder Kaiser - Brixental staan de liften klaar om avonturiers naar boven de brengen. De belevenis kaart geeft toegang tot de liften. 

Met ruim 700 gemarkeerde wandelpaden is Skiwelt een enorm wandelgebied. Er kunnen mooie panorama wandelingen, rondwandelingen en hoogtewandelingen gemaakt worden met de meest indrukwekkende uitzichten op, onder anderen, 70 drieduizenders.


Wilder Kaiser 

Voor de sportieveling is het uitdagende Wilder Kaiser gebergte een plek waar op verschillende niveau’s indrukwekkende ervaringen opgedaan kunnen worden. Een hike naar de Grüttehütte, het Tor of zelf een beklimming naar de top Ellmauer Halt (advies om dit met gids te doen) zal absoluut als hoogtepunt van de vakantie de boeken in gaan.


Belevenis werelden voor de kids

Super leuk en leerzaam zijn de 7 belevenis werelden boven op de berg te vinden bij Ellmau, Scheffau, Going, Soll, Brixen en Westendorf. Iedere berg heeft een ander soort belevenis gecreëerd. Zo is er bij Ellmau Ellmi’s Zauberwelt, een mooie natuurlijke speeltuin en een avonturenpark.

Meer weten?
Op zoek naar meer informatie over een zomervakantie in het gebied Wilder Kaiser - Brixental? Stuur ons een berichtje en wij delen onze tips graag met je!