Wintervakantie


Skiën en snowboarden
De Alpen Studio ligt in het gebied SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental. Met maar liefst 288 km aan pistes is er voor ieder wat wils, voor beginner tot gevorderde is er voldoende uitdaging te vinden. Het gebied is zelf meerdere keren bekroond tot beste skigebied ter wereld. Ook is het gebied zeer kindvriendelijk. 


Er kunnen mooie tochten worden gemaakt richting Ki-West (achter Westendorf) en de Hohe Salve van Söll. Ook is er een speciale Skiwelt tour om zo het hele gebied te ontdekken. 


Op zoek naar een echte uitdaging? Probeer dan de KitzSkiWelt Tour maar eens in 1 dag te doen! De langste skitour ter wereld met maar liefst 88 kilometer aan piste verdeeld over twee skigebieden.


Met 81 berghutten is er voldoende plaats om heerlijk te eten met een prachtig uitzicht over de bergen of om heerlijk een borreltje te nemen na een fantastische dag skiën!


Avondskieën

Overdag nog niet genoeg geskied? Stap dan 's avonds eens op de latten! In Söll is namelijk het grootste avond-skigebied van Oostenrijk te vinden. Met 11 km verlichte pistes kan hier tot laat in de avond geskied worden.


Rodelen

Rodelen kan op twee plekken in het gebied, bij Going op de Astbergbaan en bij Söll op de Hohe Salve. Dit kan overdag en op diverse avonden. 


Wandelen

Ook wandelaars halen hun hart op in Ellmau. In de omgeving zijn er namelijk tal van prachtige wandelroutes uitgestippeld. De Winterwandeling is hiervan een mooi voorbeeld. Deze vlakke wandeling loopt vanuit het dorp in de richting van de majestueuze Wilder Kaiser. Ook zijn er meerdere wandelroutes vanuit de bergen waarbij de richting van het dal aangehouden wordt. 


Paragliden 

Zowel in de zomer als in de winter is het prachtig om te paragliden vanaf de Hartkaiser. Het betoverende uitzicht over het dal en de Wilder Kaiser zal niemand onberoerd laten.  


IJstokschieten

Een keer iets anders dan de Après Ski? Denk dan eens aan het lokale spel IJsstokschieten. Met een glühweintje in de hand strijdt jullie groep om de eerste plaats. Geinig toch?!

Meer weten?
Op zoek naar meer informatie over een wintervakantie in het gebied SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental? Stuur ons een berichtje en wij delen onze tips graag met je!